dinsdag 5 maart 2024 Menu

Zeewolde pakt punt in De Bilt

Kansenfestijn eindigt doelpuntloos

Gepubliceerd:maandag 4 mei 2015

archieffoto: Stefan van Essen

 

Zeewolde - In een open wedstrijd slaagden FC De Bilt en vv Zeewolde erin om veel kansen te creëren, maar niet te scoren. Zeewolde-keeper Martin van Barneveld bleek deze middag niet te passeren. 

Zeewolde startte met een aantal spelers in de basis die niet zoveel hadden gespeeld. Zo startte Luca Rempf, Ruben Stoelhorst en Lucas Pelgrum in de basiself, ten kostte van Ramon Chaigneau, Hessel Korthuis en Job Hoogedoorn.
Voor de aftrap werd een minuut stilte gehouden voor een overleden vrijwilliger van FC De Bilt. De thuisploeg was het eerste kwart van de wedstrijd duidelijk beter en gevaarlijker. Zeewolde had het geluk dat Erwin Korthals in de 13e minuut net niet bij een voorzet kon en dat Martin van Barneveld in de 15e minuut een fractie van een seconde eerder bij de bal was dan Tom Karst.


In de twintigste minuut was de eerste mogelijkheid te noteren voor Zeewolde. Luca Rempf zag met een omhaal kans om de bal net langs de kruising te schieten. Zeewolde zette meer druk op de Biltse verdediging, wat meteen voor meer mogelijkheden zorgde. Een door Jeffrey Bras doorgekopte hoekschop werd door Pino Wouters echter naast geschoten. Een rush van Jaser van Scherrenburg vanaf de middenlijn verdiende een beter lot, maar strandde in de Biltse verdediging. Hierna volgden nog enkele kansen over en weer. De goed spelende Lucas Pelgrum liep vlak voor rust tegen een gele kaart aan en mist daardoor de laatste competitiewedstrijd. Hoewel het publiek voor de rust veel kansrijke situaties voor beide doelen te zien kreeg, bleef de brilstand op het scorebord.


Na rust kwamen Hessel Korthuis en Ramon Chaigneau voor respectievelijk Roan Fokker en Jeffrey Bras. FC De Bilt kreeg in de 51e minuut een uitgelezen mogelijkheid om te scoren maar twee aanvallers kwamen niet voorbij Ramon Chaigneau. In de 54e minuut creëerde Lucas Pelgrum ruimte voor zichzelf op het middenveld en bood Lucas Rempf de mogelijkheid om vrij op te komen over de linkerkant. Reinier Joustra zag zijn schot met links gestopt worden door Ricardo Pouw. Nog geen twee minuten later leek FC De Bilt de bal voor het intikken te hebben. Een doelpunt werd met kunst en vliegwerk van Zeewolde voorkomen.


Nadat Zeewolde drie keer gewisseld had, raakt Lucas Pelgrum geblesseerd. Na een langdurige blessurebehandeling kon Pelgrum op halve kracht weer verder. Het was dan ook niet verwonderlijk dat FC de Bilt in de laatste 10 minuten nog een paar fraaie kansen kreeg. De mooiste was die in de 86e minuut. Tom Karst probeerde vanaf de zijkant Martin van Barneveld te verrassen met een fraaie inzet. De even fraaie reactie van de keeper van Zeewolde leverde FC de Bilt slecht een hoekschop op. In de laatste minuten kreeg FC De Bilt nog enkele kansen, maar sluitpost Martin van Barneveld bleek deze middag niet te passeren.


Met dit resultaat staat Zeewolde met 30 punten op een achtste plaats. Door de nederlaag van FC Almere thuis tegen Argon, passeerde Zeewolde streekgenoot Almere op de ranglijst.
A.s. zaterdag wacht nog een lastige thuiswedstrijd tegen UVV . Om rechtstreekse degradatie te ontlopen, moet UVV winnen op De Horst. Ook voor Zeewolde een bijzondere wedstrijd omdat van maar liefst 5 spelers uit de hoofdmacht afscheid zal worden genomen.

Opstelling vv Zeewolde:
Martin van Barneveld, Roan Fokker (46. Hessel Korthuis), Jeffrey Bras (46. Ramon Chaigneau), Jasper van Scherrenburg, Ewout Wijnbergen, Raymond Fafie, Lucas Pelgrum, Reinier Joustra, Ruben Stoelhorst (57. Job Hoogedoorn), Pino Wouters, Luca Rempf